• Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    Vrijdag 18-10-24 versturen wij bestellingen tot 10:00 uur. Bestellingen die na dit tijdstip worden geplaatst, worden maandag verzonden.

  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Voor 14.00 Besteld, Vandaag verzonden!
    Gratis Verzending Vanaf €60(NL) - €75(BE)
    Snel contact via whatsapp +31657803629

    Vrijdag 18-10-24 versturen wij bestellingen tot 10:00 uur. Bestellingen die na dit tijdstip worden geplaatst, worden maandag verzonden.

    26 september 2024

    Hoe sterk is een Sjorband?

    Wanneer u goederen veilig wilt vervoeren, is het essentieel om te weten hoe sterk een sjorband moet zijn. De sterkte van een sjorband bepaalt of uw lading veilig blijft tijdens het transport. Maar hoe wordt de sterkte van een sjorband precies gemeten? In deze blog leggen we uit welke factoren de sterkte van een sjorband beïnvloeden, hoe u de juiste sterkte kunt kiezen voor uw lading en waar u op moet letten bij het gebruik van sjorbanden.

    Wat bepaalt de sterkte van een Sjorband?

    De sterkte van een sjorband wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het materiaal, de breedte van de band, het type gesp of ratel en de manier waarop de band is ontworpen en bevestigd. Hier zijn enkele belangrijke termen die u moet kennen:

    1. Werklastlimiet (WLL)

    De werklastlimiet, ook wel aangeduid als Working Load Limit (WLL), is het maximale gewicht dat een sjorband veilig kan vasthouden zonder dat er risico is op breuk of schade. Dit is een cruciale maatstaf bij het kiezen van de juiste sjorband. De WLL wordt meestal aangegeven in daN (decaNewton), waarbij 1 daN gelijkstaat aan ongeveer 1 kg trekkracht. Als u bijvoorbeeld een Sjorband 3 ton lengte 6 mtr 35mm gebruikt, betekent dit dat deze band een WLL heeft van 3.000 kg.

    2. Breeksterkte

    De breeksterkte van een sjorband is de maximale kracht die de band kan verdragen voordat hij breekt. Deze waarde is altijd hoger dan de WLL, omdat de breeksterkte de grens is waarbij de band daadwerkelijk zou scheuren of falen. Het is belangrijk om nooit de breeksterkte als richtlijn te gebruiken, maar altijd de WLL, omdat deze de veilige limiet aangeeft.

    3. Materiaal

    De meeste sjorbanden zijn gemaakt van polyester, een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen scheuren en slijtage. Polyester is ook bestand tegen UV-straling en vocht, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende weersomstandigheden. Polyester heeft bovendien weinig rek, wat belangrijk is om de lading stabiel te houden tijdens transport.

    4. Breedte van de Band

    De breedte van de sjorband speelt ook een rol in de sterkte. Hoe breder de band, hoe groter het oppervlak dat de band kan bedekken en hoe meer kracht het kan weerstaan. Sjorbanden met een breedte van 35 mm of meer, zoals de Sjorband 3 ton lengte 6 mtr 35mm, zijn ideaal voor zware ladingen.

    Hoe kiest u de juiste sterkte voor uw Sjorband?

    Het kiezen van de juiste sterkte van een sjorband hangt af van het gewicht en de aard van de lading die u gaat vervoeren. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij het kiezen van de juiste sjorband:

    1. Bereken het gewicht van uw lading
      Zorg ervoor dat u het totale gewicht van de lading kent voordat u een sjorband kiest. De WLL van de sjorband moet minimaal gelijk zijn aan het gewicht van de lading. Bij zware ladingen is het vaak verstandig om meerdere sjorbanden te gebruiken om de last over verschillende bevestigingspunten te verdelen.

    2. Kies de juiste band voor het type lading
      Voor lichte ladingen, zoals meubels of dozen, kunt u eenvoudige sjorbanden met een lagere WLL gebruiken. Voor zware machines of voertuigen zijn ratelsjorbanden of 3-punts sjorbanden, met een hoge werklastlimiet, een betere keuze.

    3. Vermijd overbelasting van de band
      Gebruik altijd sjorbanden die ontworpen zijn om het gewicht van uw lading te dragen. Als u de band overbelast, kan deze scheuren of losraken, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken tijdens het transport.

    4. Controleer op slijtplekken of beschadigingen
      Voordat u een sjorband gebruikt, moet u deze inspecteren op tekenen van slijtage, zoals rafels, scheuren of verzwakte gebieden. Een beschadigde band kan zijn sterkte verliezen, zelfs als deze nog binnen de WLL valt.

    Voorbeelden van sterke Sjorbanden

    Bij Japitrailerparts bieden we een breed scala aan sjorbanden die ontworpen zijn om verschillende ladingen veilig te vervoeren. Hier zijn enkele voorbeelden:

    • Sjorband 3 ton lengte 6 mtr 35mm met spitshaak
      Deze heavy-duty sjorband is ontworpen om ladingen tot 3.000 kg veilig vast te zetten, perfect voor het vervoeren van zware machines of materialen.

    • Sjorband set voor motor transport LC 1700 daN
      Speciaal ontworpen voor het veilig vervoeren van motoren, deze sjorbanden hebben een WLL van 1700 daN, wat overeenkomt met ongeveer 1.700 kg.

    • Sjorbandenset 3 punts, geschikt voor autotransport
      Deze set biedt extra stabiliteit met drie bevestigingspunten, waardoor voertuigen veilig vastzitten tijdens transport. Ideaal voor het vervoeren van auto's.

    Hoe sterk is een Sjorband nou?

    De sterkte van een sjorband is van vitaal belang om de veiligheid van uw lading te waarborgen tijdens transport. Door te letten op de werklastlimiet (WLL), breeksterkte, het materiaal en de breedte van de band, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste sjorband kiest voor uw specifieke transportbehoeften. Bij Japitrailerparts vindt u een ruim assortiment aan sterke en betrouwbare sjorbanden, geschikt voor zowel lichte als zware ladingen. Of u nu een motorfiets vervoert of zware machines, wij hebben de juiste sjorband voor uw klus!

    Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »